Groepen Heemstede

1 groep van 0 tot 4 jaar

Queeny is een uniek kleinschalig kinderdagverblijf met maar 1 groep van 0 tot 4 jaar. Rust en regelmaat is voor baby’s heel belangrijk, daar hecht Queeny veel waarde aan. Voor de jongste baby’s wordt het voedings- en slaapritme van thuis aangehouden. Ook een vast dagprogramma en dagelijks dezelfde vertrouwde gezichten op de groep dragen bij aan rust en regelmaat.

Samen aan tafel

Wanneer de kleintjes iets ouder worden en een broodje of fruit gaan eten dan komen ze meer in het groepsritme. We gaan samen aan tafel voor een broodje en fruit.

Daarmee begint het belangrijke aspect van groepsopvang. De kleintjes leren nu heel geleidelijk om op elkaar te wachten en dat is weer belangrijk voor hun sociale ontwikkeling.

 

Stimuleren van sociaal-emotionele ontwikkeling

Naast de opvang in groepsverband vinden wij het bij Queeny belangrijk dat kinderen individueel aandacht krijgen.
Op Queeny wordt veel met alle kinderen op de grond gespeeld, of we nemen de kleinste op schoot om een boekje te lezen, bellen te blazen of kiekeboe-spelletjes te spelen. Met mooi weer gaan we met alle kinderen naar buiten.

Alle activiteiten zijn erop gericht om bepaalde ontwikkelingsgebieden te stimuleren, bijvoorbeeld fysieke en motorische, maar ook cognitieve en psychosociale.

Ook de taalontwikkeling wordt al vroeg gestimuleerd door het lezen van een boekje. De oog-hand coördinatie wordt gestimuleerd door bellen te blazen; kinderen zullen proberen de bellen te pakken.

Bij Queeny hanteren we een positieve benadering, wat inhoudt dat we de kinderen regelmatig complimentjes geven voor wat ze doen. Zo worden ze gestimuleerd in positief gedrag.

Spelenderwijs van alles ontdekken

Activiteiten ondernemen vergroot de kennis van de kleine mens. Daarom wordt er bij Queeny zo veel mogelijk tijd besteed aan samen dingen doen.

Samen met de leidsters met blokken spelen, handpoppen, Lego of puzzels.
We knutselen met de kinderen en laten hen ontdekken hoe bepaalde materialen aanvoelen. Is het hard, zacht, koud of rond?

Op deze manier vergroten we hun kennis en stimuleren de ontwikkeling van de kinderen, ieder op zijn eigen tempo.
Daarnaast lezen we iedere dag voor en zingen we samen liedjes. Of we halen lekker een frisse neus, de kinderen spelen elke dag buiten op het plein, of we gaan wandelen.

Zelfstandigheid van de kinderen stimuleren

Als het weer het toelaat gaan we lekker naar buiten om te wandelen of om lekker op het plein te spelen. ’s Zomers als het heel warm is, spelen we lekker met water. De zelfstandigheid van de kinderen wordt o.a. gestimuleerd door de kinderen zelf hun broek, sokken en sloffen uit te laten trekken voordat ze naar bed gaan. Bij het naar buiten gaan werkt het net zo. Zelf de jas en de schoenen proberen aan te trekken, waarbij de leidsters natuurlijk helpen. En uiteraard wordt per kind gekeken waar hij aan toe is en wat hij al aan kan.

 

Wilt u een rondleiding op kinderdagverblijf Queeny?

Meld u vrijblijvend aan. Wij zijn te bereiken op 0252-676177 voor locatie Nieuw Vennep en 023-5100153 voor locatie Heemstede, maar u kunt ook het aanmeldformulier invullen.

Kinderdagverblijf Queeny

QueenyE: info@queeny.nl

KvK 34135508
LRK 517482733

Openingstijden

  • Locatie Nieuw-Vennep: maandag t/m vrijdag geopend van 07.30 tot 18.00.
  • Locatie Heemstede: maandag t/m vrijdag geopend van 07.30 tot 17.30.

Contact met Queeny

E: info@queeny.nl

KvK 34135508

Kinderdagverblijf Queeny

Locatie Nieuw-Vennep

Kalslagerring 17
2151TA Nieuw-Vennep
T: 0252 – 67 61 77

 

Locatie Heemstede

Hageveld 15
2102 LM Heemstede
T: 023 – 5100153